Află care sunt proprietățile propolisului și cum poate fi utilizat în tratarea multor boli

Mulți cunosc beneficiile mierii de albine, însă puțini știu cât de folositor poate fi propolisul care de asemenea este produs de albine.

Propolisul este un amestec cu aspect de rășină format din saliva și ceara produsă de albine. Acesta este folosit pe post de adeziv pentru construirea fagurilor și sigilarea stupului. Culoarea propolisului variază, dar este de obicei de culoare maro.

În general, propolisul întărește sistemul imunitar datorită proprietăților sale antibiotice și antioxidanților.  Propolisul vă poate fi util în combaterea infecțiilor, vindecarea rănilor, ameliorare în cazul bolilor de la nivelul aparatului respirator, reglarea balanței hormonale și neutralizarea mai multor alergii.

Mai mult, propolisul ajută la o circulație sanguinică mai bună, deoarece previne depunerea colesterolului pe pereții arterelor și face vasele sanguine mai elastice.

Propolisul poate fi preparat în mai multe moduri: sub formă de tinctură, apă de propolis sau ulei.

Tincturile din propolis pot fi preparate în condiții casnice – reprezintă un amestec din 500 ml de alcool de 90 de grade la care se adaugă aproximativ 15 linguri de propolis. Se acoperă ermetic și se lasă timp de 15 zile pentru a-și dizolva părțile solubile. Recipientul care conține această tinctură trebuie agitat zilnic.

Uleiul de propolis poate fi obținut prin amestecarea propolisului cu ulei de măsline și poate fi întrebuințat în tratarea afecțiunilor pielii, precum arsuri, degerături și ulcere.

Atunci când propolisul intră în contact cu apa, se formează un nou compus care se depune sub formă de sediment cu proprietăți benefice reduse. Prin urmare, apa de propolis are un efect diminuat comparativ cu tinctura de propolis. Se obține prin amestecarea a 100 ml de apă caldă și 2-3 linguri de propolis brut.

Aceste preparate contribuie la vindecarea a cel puțin 200 de boli, folosindu-se începând cu tratarea cariilor prin clătirea dinților cu apă de propolis până la prevenirea și tratarea tumorilor.

Pentru a fi ferit de boli folosește propolisul în scop profilactic începând de azi!

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!