Află care sunt efectele uimitoare ale alergatului dimineața asupra creierului!

Cei care aleargă deja s-au obișnuit cu efectul jogging-ul  – senzația de ușurință și libertate. Mintea devine mai lucidă, iar problemele se rezolvă de la sine.

Aceasta se datorează faptului că, după 30-40 minute de la începutul cursei de alergare, are loc restabilirea celulelor nervoase și, după cum afirmă neurologul american Karen Postan, aceasta este la moment unica modalitate prin care se pot restabili neuronii.

Proprietățile uimitoare ale alergatului nu se limitează doar la restabilirea celulelor nervoase, dacă e să luăm în considerație regiunea creierului în care se formează neuronii, și anume în hippocampus, zona responsabilă pentru memorie și capacitatea de învățare.

Următorul efect de la alergat îl pot simți doar cei care fac fitness sau aleargă regulat. După 30-40 minute de muncă intensivă, se mărește activitatea în partea frontală a creierului.

Anume această regiune răspunde de gândirea strategică, planificarea, concentrarea atenției, stabilirea obiectivelor și gestionarea timpului.

Pe lângă toate acestea, partea frontală a creierului răspunde și de reglarea echilibrului emoțional. Astfel, după realizarea unor cercetări s-a observat că rezistența la stres și capacitatea de restabilire a echilibrului emoțional crește la persoanele care fac sport.

La  toate acestea efecte se mai adaugă efectul de relaxare a creierului, ceea ce permite rezolvare multor probleme de la sine, ușor și fără efort.

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!