Află care sunt cele 3 sfaturi UTILE care te pot ajuta să fii mai sănătos și mai fericit!

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, neurolog român, în celebra sa carte „Inteligența materiei” a adus argumente pro afirmației conform căreia gândurile noastre se materializează creând universul în care ne aflăm.

Iată câteva sfaturi despre sănătate și fericire prin care autorul încearcă să ne explice cum putem să ne schimbăm viața prin câteva mici ajustări în felul în care gândim și acționăm.

1. Emoțiile negative cum ar fi: ura, gelozia, invidia, dar și stresul duc la crearea unui dezechilibru în organism care inevitabil ne aduce boli. Dulcan ne explică: Acestea creează un pH acid în organismul uman care împiedică regenerarea și care poate afecta imunitatea individului ducând la îmbolnăvire.

2. Iertarea are un efect pozitiv asupra sănătății. Acest lucru se explică prin faptul că iertarea schimbă atitudinea persoanei favorizând un pH bazic, benefic funcționării normale a întregului organism.

3. Este important să facem pauze, cât de mici, în timp ce lucrăm, dar și să ne rezervăm dreptul la o vacanță atunci când simțim nevoia. Iată o tehnică de relaxare pe care doctorul ni-o recomandă cu toată încrederea:

„Oboseala provine de la insuficiența de oxigen a creierului. Pentru a mă relaxa, închid ochii pentru câteva minute și mă concentrez asupra respirației. Cu fiecare expirație îmi imaginez că elimin oboseala din corpul meu și imediat încep să mă simt revigorat.”

Nu trebuie să uităm că fiecare emoție negativă, stresul și suferința ne scurtează viața celulelor noastre. Prin urmare, dacă dorim să fim sănătoși trebuie să fim mai înțelepți și mai buni!

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!