Află care sunt cei 6 însoțitori ai inteligenței sporite!

Din cele mai vechi timpuri omenirea proslăvește rațiunea. De fapt, inteligența sporită reprezintă nu doar posibilități semnificative pentru deținătorii acesteia, dar și un șir de dificultăți și obstacole, fapt demonstrat prin nenumărate cercetări științifice.

1. Dereglări psihice
Dereglările psihice ar putea fi, cel mai probabil, rezultatul unui intelect ridicat. La această concluzie au ajuns psihologii britanici, care printr-un experiment au demonstrat că cu cât IQ-ul omului în copilărie e mai mare, cu atât crește probabilitatea dezvoltării tulburării bipolare în tinerețe.

2. Anxietatea
Oamenii cu inteligență ridicată sunt mai predispuși la anxietate decât oameni cu inteligență medie. Este posibil că pe parcursul evoluției anxietatea și inteligența s-au format în paralel.

3. Singurătatea
O descoperire interesantă a arătat că cu cât cercul de prieteni a oamenilor cu IQ ridicat este mai mare, cu atât este mai scăzut nivelul de satisfacție de viață. Aceasta contrazicând stereotipurile generale, care spun că socializarea ajută să te simți mai fericit.

4. Regim “de bufniță”
Printr-un alt experiment s-a arătat că persoanele cu nivel ridicat de inteligență au un regim „de bufniță”, deci preferă să meargă la culcare și să se trezească mai târziu decât ceilalți.

5. Încrederea în oameni
Nivelul ridicat al inteligenței este direct proporțional cu cel de încredere în alte persoane. Asta se poate explica prin faptul, că cu cât omul e mai deștept, cu atât mai bine înțelege oamenii.

6. Predilecție spre lene
Oamenii leneși sunt mai predispuși la reflecții, astfel aceștia au o memorie mai bună, și, deși au nevoie de mai mult timp pentru a lua decizii, aleg cele mai bune opțiuni.

Oare chiar ești mai deștept decât credeai? Nu trebuie să faci un test de IQ ca să afli asta. Dacă observi în tine careva din cele șase semne, înseamnă că te numeri printre oamenii mai deștepți decât majoritatea.

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!