Află acum ce cantitate de ouă se recomandă a fi consumată de copii și adulți

Deși oul este unul dintre cele mai utile produse datorită nutrienților valoroși, în ultimii ani acestea și-au pierdut reputația din cauza bolilor puse pe seama lor.

Un ou conține 186 mg de colesterol, ceea ce constituie 2/3 din doza zilnică recomandată. Problemele cardiace apar atunci când colesterolul a depășit limita normală în organism. Cel care conține o cantitate mai mare de colesterol este gălbenușul, albușul fiind bogat în proteină. Este general acceptat ca numărul maxim de gălbenușuri pentru un adult să fie de 6 pe săptămână.

Analizele de laborator din ultimii ani au constatat următoarele:

  • În urma consumului de ouă crește colesterolul ”bun”
  • Dacă sunt preparate corect, colesterolul ”rău” nu suferă modificări
  • Alimentarea cu ouă determină creșterea nivelului de antioxidanți din organism
  • NU avem de ce ne face griji dacă nu depășim un consum de 3 ouă pe zi

Pentru că un ou conține 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi, deci 80 de calorii trebuie ca celelalte mese ale zilei să fie mai sărace proteic, dacă la una din ele consumăm 2-3 ouă. Este absolut dezechilibrat să consumăm ouăle cu alimente nesănătoase. Trebuie să evităm așa combinații ca ouă prăjite cu becon ori omleta cu brânză.

Iată câteva feluri în care se pot consuma sănătos ouăle: fierte, poșate, coapte, coapte în avocado, omletă cu uns trop de ulei de măsline.

În cazul copiilor un ou pe zi este absolut sănătos.

Echilibru este cheia, iar noi încercăm să dezvoltăm în cititorii noștri cultura sănătății. Dacă consideri util articolul, nu ezita să recomanzi și oamenilor dragi sfaturile noastre. Să-ți fie de bine!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!