Acest organ se îmbolnăvește anume din cauza tristeței…Nu mai retrăiți din nimicuri…Vă faceți rău…Care este organul afectat de tristețe?

Tristețea nu ne afectează doar psihic dar și fizic.

Toate bolile vin de la cap!

Omul este o ființă a emoțiilor, însă abuzul de emoții pozitive dar mai ales negative poate conduce la numeroase dereglări de organism.

Organele noastre pe urma emoțiilor negative, de tristețe, suferă enorm de mult.

Emoțiile de tristețe temporare sunt pe-alocuri chiar binevenite, afectează traumele interioare, emoțiile de tristețe de lungă durată cu un puternic impact pshihologic.

Dacă e să analizăm lucrurile la rece, foarte ușor ne dăm seama că de multe ori nu face să retrăim, să ne indispunem, întristăm atât de mult pe cât obișnuim să o facem…

Lucrurile se rezolvă de la sine fără extremisme și convulsii de emoții…

Tristețea, unii cercetători  în psihologie, afirmă că este, lipsa poftei de viață. Organismul nostru atunci, primește automat comanda de a nu mai lupta și intră pe un fon al îmbolnăvirilor, făcând un fel de autodistrugere.

Serotonina și Dopamina sunt hormonii secretați de creierul uman în momentele de emoții puternice: fericire sau tristețe. În caz de emoții negative acești hormoni provoacă dereglări enorme asociate și însoțite de dureri de întreg corp, cu insuficiență de aer parcă la nivelul inimii și o durere în piept.

Senzațiile negative îți influențează astfel organismul:

  1. Frica – practic cea mai comună emoție negativă a oamenilor. Frica abundentă creează probleme renale, respiratorii, cardiace și mentale.
  2. Invidia și mania – Accelerează bolile de pancreas, gastrite, ulcer, boli de ficat, boli hepatice.
  3. Splina – Afectată de anxietate, provocat de depresie, care iscă mai apoi în probleme digestive. Anxietatea deci afectează cel mai mult stomacul, creând stare de vomă în timpul mesei și după masă.
  4. Tristețea – contribuie la îmbolnăvirea plămânilor și a inimii. Plămânii însă fiind cei mai afectați de tristețe. Dezamăgirile, suferința din dragoste oprește bunul circuit al respirației și creează blocaje la nivelul inimii, pornind boli cardiovasculare.
  5. Stresul – Afectează cel mai mult creierul. Stresul cronic însă afectează tot organismul, iscând boli precum diabetul și dereglări de pancreas!

Acum că ați aflat cum afectează emoțiile starea sănătății voastre, credem că o să vă temperați emoțiile și n-o să le mai dați atâta frâu liber, în favoarea sănătății!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!