9 descoperiri uimitoare despre creierul uman!

1. 95% din deciziile pe care le ei sunt prelucrate și stabilite inconștient.

2. Creierul este predispus la deshidratare. Creierul uman este 75% compus din apă. În așa mod chiar și un grad neînsemnat de deshidratare afectează pe termen scurt memoria și capacitatea de concentrare.

3. Transpirația abundentă micșorează volumul creierului. Cercetările au demonstrat că după 90 minute de transpirație neîntreruptă, începe procesul de micșorare a creierului. De aceea se recomandă structurarea antrenamentelor lungi în ședințe mai scurte și hidratarea organismului prin consumul de apă.

4. Creierul se poate auto-consuma. ¼ din caloriile ingerate le consumă creierul, de aceea alimentația incorectă sau dietele bruște, provoacă probleme de subnutriție a acestuia. În așa mod creierul se autodistruge și utilizează proprii neuroni ca sursă de energie.

5. Capacitatea de atenție a creierului uman este mai scurtă decât cea a carașilor de acvariu. Este demonstrat științific că creierul uman poate menține atenția timp de 8 secunde, în timp ce creierul carașilor timp de 9 secunde. Acesta este unul din motivele pentru care ne putem antrena creierul să devină capabil să realizeze mai multe sarcini concomitent.

6. Creierul nu înmagazinează informații atunci când consumi prea mult alcool, această funcție este practic stopată.

7. Creierul consumă 1/5 din energia corporală, echivalent cu consumul zilnic al unui bec incandescent de 25 wați.

8. Creierul în sine nu deține abilitatea de a simți durere, el doar emite semnal de durere.

9. Creierul se dezvoltă până la vârsta de 25 de ani. Nu înseamnă că nu mai funcționează după această vârstă! Din contră! Creierul continuă să se transforme, să învețe și să sintetizeze informațiile stocate până la moarte!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!