6 filme despre călătorii, care îți vor schimba viața

O zicală zicea că cel care nu călătorește, acela nu cunoaște adevărata esență a vieții omenești. AM selectat 6 filme deosebite, care vă vor schimba viziunea asupra vieții și vă vor oferi răspunsuri la multe întrebări existențiale.

  1. Tracks (2014)

”Unii călători se simt peste tot acasă, alții – niciunde. Eu am fost printre cei din urmă.”

Filmul prezintă povestea unei fete are pornește în călătorie prin Australia de una singură. O însoțesc doar câinele ei și 4 cămile. Despre asta află cei de la National Geographic și trimit un fotograf pentru a aduna materiale despre aventura ei. În timp, acest îi devine mai mult decât un însoțitor fetei. Filmul e bazat pe fapte reale. Robin Davidson este autoarea romanului în care mărturisește propria viață, iar călătoria în care s-a aventurat i-a schimbat radical viața.

2. The Bucket List (2007)

”Egiptenii antici credeau că la Porțile Raiului ești întrebat despre două lucruri: ai găsit fericirea cât ai trăit? Ai făcut pe cineva fericit în timpul vieții ?”

Filmul în care joacă marii actori Morgan Freeman și Jack Nicholson prezintă povestea a doi bărbați în vârsta care au aflat că suferă de o boală incurabilă – cancer. Știind că nu au ce pierde, decid să pornească într-o călătorie în jurul lumii: India, Cina, SUA, Franța, Tanzania, Egipt. În cele din urmă călătoria le-a dăruit atâta emoții, cât nu trăise ei niciodată până atunci. Astfel au ajuns să înțeleagă adevăratul sens al vieții.

3. Eat Pray Love (2010)

”Dacă ești suficient de curajos încât să renunți la obiceiuri și confort și să pornești în căutarea adevărului, în tine și în cei care te înconjoară, atunci și se va descoperi cu adevărat esența vieții.”

4. Wild (2014)

”N-aș fi aflat că oamenii sunt pe lista mea de hobby-uri, dacă nu aș fi decis să merg singură prin acest deșert nebun.”

Un film în care protagonista Reese Witherspoon joacă rolul unei fete care decide să parcurgă pe jos traseul de pe coasta Pacificului – peste 1500 km, unind Canada și Mexic. După ce trece printr-un divorț, decesul propriei mame, ea parcurge distanțe lungi prin păduri, munți, lacuri glaciare și pustiuri interminabile. Finalul călătoriei îi schimbă viața. ”Dacă ei te părăsesc, tu continuă să mergi dincolo de asta.”

5. Hector and the Search for Happiness (2014)

”A fost odată ca niciodată un psihiatru pe nume Hector, care se temea de moarte până la moarte, pentru că de fapt nici nu trăise cu adevărat.”

6. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

”A vedea lumea din jur, a experimenta pericolele pentru a le depăși, a vedea dincolo de aparențe, a fi mai aproape, a vă găsi unul pe altul, s simți. Acesta este scopul vieții.”

Frecvent călătoria este singura cale de ieșire atunci când nu poți lua o decizie ori treci printr-o perioadă dificilă, când se pare că toată lumea este împotriva ta. Apoi ne pornim la drum și dintr-o dată se dovedește că lumea ne așteaptă să îndrăznim să o explorăm.

loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!