5 schimbări mici care pot aduce un mic dejun sănătos organismului tău! Care sunt ele?

Pentru a avea o sănătate de fier și un corp frumos este nevoie să practicăm o alimentație compusă din cât mai multe vitamine, minerale, nutrienți și fibre esențiale organismului uman.

Dacă îți dorești foarte mult să faci o schimbare în alimentația ta și crezi că îți va fi foarte greu să te refuzi de alimentele nocive, atunci e cazul să încerci să faci eforturi câte puțin.

În continuare poți afla câteva sfaturi care te vor ajuta să mănânci mai sănătos dimineața:

1. Ouăle prăjite trebuie să fie substituite cu cele fierte sau posate.

Ai sute de rețete pe internet cum poți prepara cele mai delicioase ouă posate, care nu sunt numai gustoase dar și mult mai sănătoase. Conținutul de calorii și grăsimi dintr-un ou prăjit este mai mare decât cel dintr-un ou fiert sau un ou posat.

2. Nu mai mânca pâine albă proaspătă!

Știm cu toții că este extrem de gustoasă, însă pâinea de secară are un conținut mult mai mare în fibre. Poți înlocui pâinea albă cu cea de secară pe care o prăjești puțin, care va lupta împotriva stagnării sau opririi grăsimilor în intestinele tale și accelerează fenomenul de absorbție.

3. Substituie laptele natural de vacă cu cel vegetal

Persoanele care au probleme cu kilogramele în plus și cele care suferă de un colesterol mărit trebuie, neapărat să se refuze de laptele de vacă. Acesta este foarte bogat în colesterol și grăsimi. Poți folosi, în schimbul acestuia, laptele de soia sau cel de migdale, care este foarte gustos dar, cel mai important, este foarte sănătos!

4. Dacă obișnuiești dimineața să mănânci musli, atunci trebuie să știi că pot fi ușor înlocuiți cu terciul din fulgi de ovăz 

Tot mai popular a devenit alimentarea cu musli la micul dejun, dar probabil niciodată nu ți-ai pus întrebarea oare cât zahăr se conține în acestea? Extrem de mult! Și cum o alimentație corectă presupune eliminarea excesului de sare și zahăr din consumul zilnic, ar trebui să mănânci mai bine fulgi de ovăz. Terciul din fulgi de ovăz poți sa-l combini cu fructe uscate, fructe de pădure și câteva nuci.

5. Nu mai consuma unt și ulei de floarea soarelui!

Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să mai consumi ulei în totalitate. Uleiul de floarea soarelui poate fi înlocuit cu ușurință cu uleiul de măsline sau cel de cocos. Uleiul de cocos sau cel de măsline este mult mai sănătos pentru organismul nostru și poate îmbogăți mâncarea ta nu numai cu nutrienți esențiali dar și cu o aromă deosebită!

Aceste 5 schimbări mici te pot ajuta să te alimentezi corect în timpul micului dejun, iar practicând aceste sfaturi zilnic vei observa efectele pozitive ale unui stil de viață sănătos!

Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!