10 semne că ai afecțiuni la ficat.

Dacă ai observat la tine aceste simptome trebuie să ții cont că posibil ai probleme cu ficatul. Nu ezita să mergi la medic dacă starea se agravează.

  1. Greața și voma, de obicei aceste semne sunt comune și uneori le neglijăm, însă dacă asta persistă, e mare probabilitatea să ai probleme cu ficatul. Motivul este că toxinele din organism nu mai sunt eliminate definitiv de aceia apare greața.
  2. Slăbiciuni și oboseală. Puțini își dau seama că afecțiunile ficatului provoacă oboseala însă aceasta este unul dintre primele indicatoare că un organ are nevoie de îngrijire.
  3.  Apetitul scăzut apare atunci când este insuficiență de secreție a bilei și mâncarea nu se digeră în mod corespunzător.
  4. Probleme cu digestia. Procesul respectiv are de suferit atunci când bila nu secretă o cantitate suficientă. Aceasta mai este însoțită de constipație, balonare și dureri.
  5. Culoarea urinei se schimbă. Nivelul ridicat de bilirubină va conferi urinei culoare portocalie. Aceasta este în exces deoarece ficatul nu poate să o elimine.
  6. Îngălbenirea pielii. Deasemenea cauza este nivelul ridicat de bilirubină din sânge.
  7. Dureri în regiunea abdomenului. Este din cauză acumulării de lichid în cavitatea abdominală.
  8. Retenția de fluide. Se umflă piciorele și pentru că ficatul nu elimină lichidele din organism.
  9. Senzația de mâncărime. Atunci când ficatul nu funcționează normal, pielea devine sensibilă.
  10. Diaree. Și aceasta poate fi un semn de afecțiune a ficatului.
Loading...

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!